Biased!!!

Assalamualaikum...

Dulu selalu berangan - angan Mat Jenin. Dok atas pokok goyang-goyang kaki 'AKU NAK JADI CIKGU'. Tak tau motif kenapa macam teruja gila nak jadi cikgu. Walaupon imej cikgu pakai gelang beso pastu bawak handbag beso (tanak kalah) sama warna dengan kasut nampak macam...wow!!!
kalah bini PM...beg pon siap boleh isi bekal. Makeup pon sume boleh.  tapi bukan sebab tu pon nak jadi cikgu...takpa bagi saya seminit dua untuk bagi alasan munasabah -___-"
-
-
-

ok2 saya dah jumpa kenapa saya gila nak sangat tedesak nak jadi cikgu (ha amik kau punya la aku nak!!!)
ni sebab dia.....

Zaman budak-budak dulu terjumpa sorang cikgu yang macam kasihan. Amanah dia didik anak murid dengan baik tapi dia macam kasihan...kasihan yang..kasihanlah...payah nak cakap.

Ok kita pendekkan cerita la senang. Payah sangat nak terang.
Saya terjumpa cikgu yang BIASED!!! bukan dengan saya tapi dengan student lain.
Pendekatan yang dia guna untuk students dia senang je..
~ biar kau bodoh tapi lawa...meh sila berdamping dengan aku!
~ kalau kau lawa + pandai, ok sila jadi adik angkat aku

Masa ni hati jadi lembut macam agar-agar. Terus nekad konon nak jadi cikgu tapi tanak jadi macam cikgu tu. Kalau boleh macam tanak pilih kasih mana-mana. Semua setara. Punya la tekad.
Bukan apa, hati saya kan macam agar-agar..soooo....kesian tengok bebudak tu ^___^

p/s : cikgu aku ada yang macam tu eh???

6 comments:

❤ ~ * cik aidacomei * ~ ❤ said...

nak jugak jadi cikgu sebab..dulu cikgu selalu rotan sye..ni dah beso nak jadik cikgu sebab nak rotan anak murid lak..hahahha...errr..habaikan aje lah..nonsens je kan? hehe

ainul said...

hahaha c.aida kita boleh balas dendam....tp tanak la jd cikgu yg x best tu -___-"

:: Nur Ain Hj. Ishak @ Acu :: said...

i second the motion..kalau semua cikgu2 mcm 2 la kan,murid2 yg ada potential pun rasa mlas study..i pun geram irah..u kan tau i pandai b.i (puji jap) tp die x choose i pun kan dalam xtvt b.i 2..semua die pilih bulu2 die je...bukan nk bangga tp soalan yg mcm nuts pun murid2 kesayangan die xtau jawab..konon nye bagus sgt la 2 kan?i rase nk tolong jwb je tp sape la ini kan..bukan tergolong dlm pelajar2 "pandai" dia..

ainul said...

ACU...AT LAST KITA JUGAK YANG MASUK IPTA ^___^*big smile
w/pon x ke oversea...one day siapa tahu kan...
Bersyukur sangat2 kan...
u memang pandai + cantik tp napa dia ignore jugak...i rasa dia buta mata hati jiwa =)

:: Nur Ain Hj. Ishak @ Acu :: said...

alhamdulillah..aminnn.. eh u jgn la puji i..malu giler ni..hahaha..tp u kena ingat i kan "kurang kurus"..dats y die x pilih i..kan?

ainul said...

HAHA ada2 je u ni...dia tu mata je beso tapi rabun..hahaha lalalala